Corona nytt 2!

Vi i Styrelsen har väntat in i det sista på att Folkhälsomyndigheten skulle ändra på sina föreskrifter så att vi kunde hålla årsmötena som planerat den 13 juni som planerat. Men det har tyvärr inte skett, och Folkhälsomyndigheten rekommenderar fortfarande föreningar att undvika möten:

https://www.folkhalsomyndigheten.se/publicerat-material/publikationsarkiv/h/hslf-fs-202012/

Vi är därför tvungna att senarelägga årsmötena. Precis när det blir möjligt att genomföra dem, vet vi såklart inte i nuläget, men vi hoppas att det kan gå att genomföra dem under sommaren eller hösten. Vi återkommer om detta, och det kommer såklart att komma en kallelse senaste två veckor innan mötena enligt reglerna i stadgarna. Det kommer förmodligen i så fall att bli ute i friska luften på badstranden.

Stadgarna för både föreningarna säger ju att vi måste hålla årsmötena i juni månad, men om läget är så att det inte är möjligt eller lämpligt att genomföra dem som planerat, är det – enligt information vi fått från REV (Riksföreningen för enskilda vägar) som bl. a ger juridisk hjälp till föreningar som våra – ok att hålla mötena senare än stadgarna föreskriver, och en för sent genomförd stämma är fortfarande korrekt och gällande.

Ett informationsblad från REV finns bifogat.

Som om det inte vore nog, har vi fler dåliga nyheter: Eftersom vi inte kommer kunna hålla årsmötena som planerat 13 juni, så kommer vi med garanti inte att kunna hålla midsommarfirande helgen efter. Så vi ser oss tyvärr tvungna att ställa in Midsommarfirandet i år. Vi önskar i stället folk en glad midsommar hemma hos sig själv och ser fram emot att träffa alla nästa år.

Vi hoppas att alla håller sig friska och krya!

Styrelsen genom Johnny Jörgensen