Ber alla er som är i Björnnässtrand i helgen stänga era tomtgränskranar?

Hej igen alla ni som går i väntans tider på att sommarvattnet ska komma igång.

Får jag be alla er som är ute i era stugor i Björnnässtrand nu under Kristi Himmelsfärds-helgen att ni STÄNGER era tomtgräns-kranar? Helst före lördag morgon/ förmiddag. STÄNGER kranen gör man genom att vrida kranen från vänster till höger. Vrid kranen försiktigt och lyft inte på stamledningen som kranen sitter på – såväl stamledningen som kranarna är gamla och ömtåliga och vi vill inte ha fler skador på stamnätet.

Jag har glömt att be om detta i år. Det är annars brukligt att alla tomtägare, som har möjlighet, stänger sina egna tomtgränskranar vid säsongsstart och öppnar vid säsongsslut. Tänk också på att stänga era kranar inne på tomten.

När sommarvattnet är igång (vilket meddelas här på hemsidan) öppnar ni försiktigt tomtgränskranen igen. Därefter öppnar ni era kranar på tomten för att lufta ur systemet till dess att det endast kommer vatten.

———————————

Angående förra årets fadäs med kolfiltergranulat och sand i systemet…

För allas information på västra slingan har undertecknad tömt hydroforen på det kolfiltergranulat som råkade komma ut i hydroforen och stamnätet förra säsongen. Så det ska förhoppningsvis inte komma några större mängder kolfiltergranulat i år. I händelse av att ni får några sandkorn/ granulat i början av säsongen beror det i så fall på att det ligger kvar lite grand i stamnätet. Det bör i så fall  avtaga ganska snart.

Tack för hjälpen med kranavstängningen! ❤️

IMORGON LÖRDAG 11 MAJ KÖR VI IGÅNG SOMMARVATTNET!                    HÅLL TUMMARNA FÖR ATT DET SKA FUNGERA…

/Mvh Kjell